Overtuigend schrijven

Overtuigend schrijven

Voor de Advanced Course Copywriting was één van de opdrachten dat we leraren op onze school moesten overtuigen om geld te doneren voor jongeren die niet genoeg geld hebben om te studeren in Tilburg. Dit was mijn versie:

Beste Jolanda Horsten,

Toen je zelf student was, maakte je je zorgen om geld? Of werd je ondersteund door je familie? Dan heb je geluk gehad. Helaas zijn er in deze tijd veel studenten die dit geluk niet hebben. Ouders kunnen het vaak zelf niet meer betalen, zo hoog is het collegegeld geworden. En de studenten proberen het nog bij elkaar te schrapen met een bijbaan, maar dit verdient niet genoeg voor alle lasten. Wat betekent dat ze meer moeten gaan werken, maar daar lijdt dan weer hun studie onder. Of ze gaan zoveel lenen dat ze het haast niet meer kunnen terugbetalen.

In beide situaties zal de studie eronder lijden. Iets wat we natuurlijk zo veel mogelijk willen voorkomen. Want elke student verdient het om met plezier naar school te gaan en te leren, zonder constante stress over geld. Hier kun jij bij helpen. Het Tilburgs Fonds voor Armlastige Studenten (TFAS) zet zich in om studenten te helpen met hun vaste lasten, zodat studeren weer leuk wordt. Maar zij hebben geld nodig om deze studenten te blijven helpen, want als een vrijwillige organisatie is het moeilijk om studenten te helpen als wat ze nodig hebben echt geld is. Zonder steun zullen zij geen studenten meer kunnen helpen. Hier kun jij bij helpen.

Bij een eenmalige vrijwillige toegift van een bedrag naar keuze kun jij een verandering in het leven van een hardwerkende student brengen. Er is veel geld nodig om al deze studenten te kunnen helpen, dus elk bedrag kunnen we gebruiken. Er is een streng toezicht op de giften, dus deze zullen ook zeker bij de studenten zelf terecht komen. Daarnaast, bij een bedrag van 100 euro of meer, ontvang je van een student die deze ontvangt, een handgeschreven bedankbrief.

Dus help de studenten die het echt nodig hebben en stuur jouw eenmalige gift via PayPal naar TFAS@hotmail.com.

Alvast bedankt en we wensen je nog een fijn weekend.

Met vriendelijke groet,

Rosanna de Bie
Ambassadeur van TFAS
www.TFAS.nl