Persbericht schrijven

Persbericht schrijven

Bij dit gedeelte van de Advanced Course Copywriting was de opdracht om een persbericht te schrijven voor de heropening van Land Van Ooit (fictie). Bij deze mijn versie:

PERSBERICHT

Tilburg, 14 oktober 2019

Van Nooit naar Ooit

Het Land van Ooit zal in 2022 heropenen.

In 2007 ging kinderpretpark het Land van Ooit ten onder door tegenvallende bezoekersaantallen. Het landgoed in Drunen, dat nog volstaat met de attracties van vroeger, is nu teruggekocht door de familie Taminiau. Zij hebben besloten het pretpark weer naar zijn volle glorie terug te brengen. Vooralsnog is het de bedoeling dat het pretpark in 2022 heropent.

De beleveniseconomie keert terug
‘’We zitten momenteel in een beleveniseconomie,’’ vertelt Marc Taminiau, de oprichter van het kinderthemapark in 1989. ‘’Er is nu weer markt voor een park waar kinderen de baas zijn.’’ Het park, waar vroeger al storytelling in elk detail werd doorgevoerd, past perfect in deze beleveniseconomie. In dit park hebben kinderen zich altijd volledig kunnen verdiepen in een fantasiewereld vol met ridders en ridderinnen en volgens Marc Taminiau wordt het tijd dat kinderen dit gevoel weer terugkrijgen.

Ooit’ers kijken ernaar uit om weer de baas te zijn
De fans van het land van Ooit, ook wel bekend als Ooit’ers, zijn in hun nopjes. ‘’Het werd wel eens tijd,’’ roept fervent oud bezoeker Joost Zuijderduijn. ‘’Ik ben nu 25 jaar oud, en mijn ouders en ik gingen er tussen 2002 en 2007 elk jaar wel naartoe. Zelfs al ben ik nu volwassen, ik zou graag weer eens terugkeren naar mijn jeugd. En vooral mijn kinderen later er naartoe meenemen, zodat die het gevoel kunnen ervaren dat ik in mijn jeugd heb gehad!’’

Meer wandelterrein dan park
Voordat het land teruggekocht werd door de familie Taminiau, was het in handen van de gemeente Heusden. Zij hadden het terrein opengelegd voor wandelaars. Hoewel de attracties en decoraties grotendeels allemaal verkocht zijn, staat het terrein nog vol met door zon en tijd verweerde overblijfselen. Het grote roze kasteel wordt momenteel gerenoveerd, maar aan de tuinen is in al die jaren niets gedaan. Ook de bekende soldaten van de Strijd bij Waterloo zijn voor de helft in het water verdwenen. De locatie is een drukbezochte wandelplek, maar er zal veel werk geleverd moeten worden om het park weer naar zijn oude glorie te laten terugkeren.

Storytelling niet door attracties, maar door theater
Land van Ooit was zo apart, omdat het niet gefocust was op attracties, maar juist de personages en de acteurs die deze uitbeeldden. Met personages, zoals De ‘Gouverneur’, Graaf Wildebras van Ooit en Gravinne Rondalia van Ooit werd het Land van Ooit ook daadwerkelijk opgezet als een echt land. In 2022 zal dan ook de focus op de acteurs en het theater terugkomen, om zo de storytelling volledig toe te passen.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie en/of beeldmateriaal neemt u contact op met Rosanna de Bie, de communicatiespecialiste van The Queen Of Geek, via 06-58937758 of thequeenofgeek@hotmail.com.