Verhaal op muziek

Verhaal op muziek

Bij deze opdracht kregen we een stuk muziek te horen waarvan we niet mochten weten van wie het was en hierbij moesten we binnen 5 minuten een verhaal schrijven, zonder dat onze pen het papier verliet. Het was een angstaanjagend en rusteloos piano stuk dat heel heftig begon en steeds zachter, maar des te angstaanjagender werd. Bij deze mijn uitwerking hiervan.

Een duistere kamer, een meisje staat middenin de kamer voor zich uit te staren. Woordeloos denkt ze na over hoe het allemaal zo mis had kunnen gaan. Het enige wat ze gevraagd had was rust. Geen chaos meer om zich heen, geen verplichtingen, geen drama voor de zoveelste keer. Gewoon stilte. Maar nu ze dit had, was het alleen maar lawaaieriger in haar hoofd. Hoe had het zo mis kunnen gaan? Het enige wat ze wilde was dat haar baas niet meer aan haar hoofd zeurde, haar vriend niet altijd ruzie met haar zocht en haar zus haar niet constant om hulp vroeg. Ze had ze vermoord, want op dat moment was dat de meest logische manier om rust te krijgen. Haar zus duwde ze van de trap af, haar baas vergiftigde ze en haar vriend sloeg ze net zo lang met een hamer in elkaar tot het volledig stil was. En wat was het heerlijk stil, wat een rust, wat een vrede.
Maar nu zat ze hier. In een afgesloten ruimte op de psychiatrische afdeling, alleen maar omdat ze rust wilde. Zo oneerlijk. Ze had de rechter nog geprobeerd om het uit te leggen dat ze geen hekel had aan haar vriend, baas en zus, maar hij keek haar alleen maar treurig aan en stuurde haar hier naartoe. Maar nu ze eindelijk de rust had die ze zo graag wilde, kreeg ze spijt. Ze hoorde alleen nog maar de stervende geluiden in haar hoofd. Ze schreeuwen en ze huilen. Waarom kunnen ze nou niet stil zijn? Ze wilde alleen maar rust…